fliten

Snart så bär det av till stallet och så ska jag plocka in alla hästarna och vänta på massören som ska kolla igenom Grållan. Det ska tydligen drar sig ner till -10 till -17 minus så nu får min söta lilla filt åka med ut.
Söta nallar på!

Veckans vill ha

Detta täcket får bli veckans vill ha sak. Det är ett ull täcke från hööks och kostar 649 kr.
Tycker det är snyggt med platta fram som man inte ser spännerna och ännu ett plus är att det är gjordar på.
/Jen

Eartha Kitt

Tänkte berätta lite om Eartha kitt som även kallas grållan av mig och alla andra kallar henne Kitty. Detta är ett sto född 1999 på en gård någonstans i Sverige. När hon var 1,5 år så såldes hon till en kvinna som heter Kathe och hon hade henne tills Grållan var nästan 10 år. Vet inte riktigt vad hon gjorde under de åren men hon ska ha startat en lb:1 på 74% och hoppat 120 klasser och fått ett föl. Enligt kathe ska Grållan kunna det mesta. Från Grållan var 10 år så har hon bott hos en tjej och gått som hopp häst. Men Grållan trivdes inte riktigt med det och så såldes hon till mig. Det var ett rent olyckas händelse att hon kom till mig. Men det är en annan historia. Men nu står hon i stallet. Det finns ganska mycket jobb med henne. Hon behöver stärka sig och vi behöver hitta varandra. Men man ser framsteg varje dag. Detta är en häst med helt underbar trav och ökningar är helt super. Hon har bra gång över huvud taget men traven är något speciellt.
Grållan

Dressyr lektion

Kom precis hem från stallet. Det gick super bra idag. Hon var lugn och fin i både skritten och traven. Galoppen finns det mycket kvar att jobba med. Det är fullt fräs eller så blir det avbrott. Men hon blev faktiskt eftergiven i höger galoppen och det blev bara två avbrott. Stort framsteg. Traven var helt underbar. Den blev stor och luftig var en helt annan häst än för 3 veckor sedan. Fick annars träna på att hon skulle spåra och vara lugn. Det kan gå hur bra som helst att rida på spåret men att sedan vända in på mederlinjen så blir hon helt förstörd. Men det går framåt. Den största förändringen är att hon kan skritta på långa tyglar. Hon blir bara lugnare för varje dag som det går:D
/Jen

Veckan

Igår så blir det lektion för Anki på Grållan. Ska blir spännande för hon gick super igår när jag red.

Grållans schema ser ut så här för veckan
Måndag: Dressyr Lektion
Tisdag: Ev longering massören kommer på kvällen
Onsdag: Promenad i skogen
Torsdag: Dressyr
Fredag: Dressyr lektion
Lördag: Dressyr
Söndag: Dressyr
/jen

Min Blogg

Då har det hänt jag ska testa på och blogga. Har inte en aning vad jag gör men det kommer vell lösa sig på något sätt.
Jag heter Jennifer Bergin och har ett halvbolds sto Eartha kitt som är 11 år. Som jag köpte för ca 1 månade sedan.  Jag rider även en halvblods valacken Atlas på 23 år lite då och då. Denna bloggen komme handla om mitt liv med hästarna. Men den kommer även handla om utrustning till hästen och hur jag lär mig att blogga.

Välkommen till min nya blogg!