Fjant häst

I veckan så har grållan blivit mer sig själv igen och har kommit tillbaka till där hon var för någon vecka sedan.
Igår så var de julafton och jag och min kusin red ut. Självklart började Grållan knäppa sig för de kom en med häst och vagn och sedan så hade de en häst bakom vagnen som gnägga vilket Grållan blev jättte stressad av så fick hoppa av och gick hem till stallet där ja hoppade upp och så red vi ut igen. När vi kommer upp till skogen så kommer de två jätte hundar och en liten vit hund. Grållan flippade helt ut. Hon tyckte den stora vit hunden var jätte läskig och började blåsa och backa bak sluta med att ja fick hoppa av igen och gå med henne. Gick en stund tills hon blev lugn och hittade ett bra ställe att hoppa upp på. Efter detta så¨blev hon sig själv. Hoppade rätt upp i luften bara när vi travade men hon var endå snäll och inte stressad alls.
När vi kom tilbaka så bioligta ja Grållan och så fick hästarna var sin sockerbit. Så efter de så blev de jul hos mormor.
/Jen

Jobb

Då var de dags att jobba igen sista veckan innan Jul och 3 dagar ledigt
Ska upp och försöka få ner lite spån om imon. Förra veckan så fick jag klätta upp på torven och över på de vita balarna som gungade som bara den och dra ner spånet fick vel ner ca 12 balar. Jag är riktigt stolt att jag gjorde de för jag har inte något emot höjder men när de känns som hela alltet ska ramla ihop då är de inte okej längre.
Så här ser de ut när man hämtar spån och torv samt halmen.
/Jen

Veckan

Grållans vecka 
Måndag: Dressyr
Tisdag: Dressyr
Onsdag: skritta eller vila då jag ska till Tandläkan
Torsdag: Dressyr
Fredag: Dressyr
Lördag: Skogen och lite dressyr
Söndag: Dressyr
Tänk vad tiden går fort. Nu är hon jätte fin i kroppen och mer stadig i formen. Jag älskar min Lilla trollan Grållan som för stunden inte har sin bästa vecka men de är inte som i början
/Jen

Fina Hästar

Både wilton och Grållan var helt okej igår. 
Wilton var de 3 gången jag red och de gick till och med att sitta ner lite på honom. red mycket volter och basic saker för vet inte riktigt vad gasen och bromsen sitter på honom. Men han var jätte fin och han är så rolig att rida man blir glad av han. 
Grållan började jätte bra. Red först en massa skritt arbete för att få henne skritta på och inte gå och små späna sig. När de fungerade så travade jag på en åttvolt och hon blev hur fin som helst men när jag sen vill böja henne lite mera så började hon direkt med att späna sig och springa på. Men tillslut efter många försök så fick jag en super fin trav på volten så de ska hon ha tummen upp för. Tror även att hon är lite trött i musklerna och ryggen för hon har ju gått så bra de senaste veckorna och musklat sig mycket så ska tade lite lugnt i veckan så får vi se hur hon är efter de. 
/Jen

Nytt

var på hööks förra helgen och då fick detta svart schabraket följs med hem och kan säga att hon blev jätte fin i det.
/Jen

Julklappar

Idag så ska jag handla nu på förmiddan och sedan fixa i stallet och rida Grållan och Wilton tänkte jag.
I torsdags så tränade jag och det gick helt okej. Hon har varit så spänd de senaste dagarna men de börjar kännas lite bättre. Hon kastade sig inte för något så de kändes hur skönt som hellst. Så hela tränigen jobbade vi att få henne av lugn och trava genom sig. Men de kändes helt okej.
I fredags så skrittde jag i 30 minuter och jobbde mycket på att få henne att sänka huvudet och skritta i ett normal tempo och de gick tillslut.  Fick mig även en pratstund med Agnes när hon gick med Amber.
/Jen

New date

Idag så har jag hunnit med mycket av sakerna som jag skulle vilket är skönt då är de bara att köra på imon som vanligt. 
Nu ska ja gå upp till stallet och borsta av Grållan och new date, rida new date lite och sedan grållan efter.  Så de blir en sen kväll idag. Om jag har tur så blir jag ev helt själv med Grållan för lektionerna slutar tidigt idag. 
/Jen

Plast= jätte Farligt

Ja då var denna dagen slut. Den började ganska bra och jag var förre tidsplaneringen men Donne tyckte inte han skulle vara ut så efter ca 2 timmar så gav jag upp och tag tillbaka han till stallet. Pratade med Anki och vi bestämde att hon skulle testa sen.
Anki fick ett spel på Destinys box och började mocka ut allt så hjälpte henne att nästan tömma hela boxen och strö nytt. kändes skönt när hon sa att de var inte helt och hållet mitt fel att de ser ut så för karro mckade torsdag och fredag och Håkan i helgen. 
Annars flöt resten av dagen på och var färdig med allt vi 5 så slutade då och började göra ordning Grållan. Satte upp och hon ser plastpåsen och flyger bakåt. Red en stund och hon var helt galen pigg. De var liksom igen hemma fast hon gjorde vad hon skulle och så red jag förbi plastpåsen och då satte hon iväg för den var ju så läskig. Då tog Anki bort den och sa fjant häst till henne. Men hon var redan så uppe i varv så blev inget bra alls av resten av passet.  De som fungerade var bakdels väningarna och de blev faktist riktigt bra. 
Tänkte jag skulle vara så duktig att Biolight Grållan efter ridningen men så klart så går maskinen och dör mitt i programet så ska försöka göra de imon så masserade henne i stället lite vilket hon tyckte var så där skoj det är ju så ont skönt så benen kommer då och då. Haha knäpp häst. 
Detta var min lite jobbiga dag hoppas att morgon dagen blir lite enklare än denna. 
/Jen

Dags att börja blogg igen:)

Hej

 

Nu har jag inte bloggat på jätte länge så tänkte att jag skulle börja igen då jag har fått internet i mitt lilla hus som jag har varit utan ett bra tag nu. Får se om de fungerar imon!

 

Men vad har då hänt under dessa veckor?

 

Jo Jobbet är hur skönt som helst:) Vissa dagar när de regnar på tvären och blåser så att träden välter så undrar jag vad jag håller på med och sedan när det är helt underbart väder och hästarna är snälla så vet jag varför. Vad händer mer på Jobbet? Tina har börjat att rida Fillipus igen och Destiny är fullt igång nu när alla sår har läkt. Donne har fått börja Trava han ska vara upp i 8 minuter trav tills slutet av december då han ska tillbaka. Så då håller vi tummarna.

 

 

Med Grållan så har allt bara vänt. Hon går super bra blir rundare och mjukare för varje vecka som går. Vi har börjat att rida igen alla galopp delar i La programmen och har vel börjat lite försiktigt på Msv C galoppdelarna med förvänd. Vi Håller även på mycket med de enkla byterna som hon faktiskt är jätte duktig på.

 

I traven så har skänkelvikningarna varit riktigt jobbiga men nu den sist tiden så har även de börjat flytta på så nu gör hon dem super bra. Vi har även börjat med öppnor och slutor. mellan och ökade traven har blivit bättre på skjut med bakbenen.

 

Skritten har blivit något bättre de går fortfarande för fort men den är inte alls lika hetsig som förr.

 

Något annat roligt är att i torsdags på lektionen så gjorde vi några galoppbyten med henne och de tyckte hon var super skoj.

 

Så Grållan har verkligen tagit ett stort steg fram och vi har verkligen blivit ett team nu. Något annat roligt är att hon har musklat sig jätte fint. Så nu är hon fin att se på igen.

 

/Jen