Oj då var tiden går

Hejsan hoppsan
Är verkligen dålig på att blogga just nu men skolan har bara tagit så mycket tid den här veckan men nu börjar man äntligen se över högen med läxor.

Grållan har gått super bra i två dagar nu. Hon är lite pigg men har endå hållit sig i skinnet. vilket är helt underbart:D Älskar min lilla tok häst

Imon så blir det lektion och så ska jag vissa vad sakerna finns för Marie och Syliva ska passa min lilla häst nu till helgen för jag ska åka ner till Ida och träffa henne igen. Vilket jag verkligen har längtat till för har inte sett henne sen i höstas.
/Jen

Pärlans valpar

Pärlans valpar.
Tycker djur är så söta när det är i denna färgen. Är lite sur att jag inte vet vad som ska hända med mig till hösten.
Men ska få se denna sötnosen och två till i nästa vecka.
Har tagit bilden från idas hemsida http://blogg.idatorgersen.com/
/Jen

Fredag

Härligt med fredag:D

I skolan så hade jag min lektion. Kan säga att det gick skit var ass nervös och det mesta gick åt skogen. Mina klass kompisar var ass duktiga skådespelare. Som låtsades vara nybörjare som aldrig har ridit förr. Så de ska ha ett stort plus de gjorde min dag.

Red både Grållan och Atlas. Atlas var helt okej gick imot ibland men kände en stor skillnad sedan sista jag red han.  men gjorde lite galopp och lite travarbete. Tänkte att han ska få komma ut imon om det är skönt väder.
Grållan var lite piggare än igår. I skritten är hon fin men sedan så i traven så sprang hon lite med rumpan som hon ville. Gjorde mest samma saker som igår. Lite öppna och sluta. fram- och bakdelsväningar.

Nu i kväll så har jag varit hos mormor och morfar och fått lite mat och träffat min moster och hennes man och min kusin Wilma alltid lik roligt att träffa henne. Men nu lutar det mot sängen.
/Jen

Lektion

Grållan gick super träna lite olika saker i skritt och lite i trav. Tog det ganska försiktigt för jag inte känner mig hundra och hon fick spruta igår. Men hon kändes precis som innan jag blev sjuk:P Roligt nu när någon annan har ridit henne.
Men tränade på bakdelsväningar och sluta och böraj trava mitt i slutan. Vilket inte var så himla populärt men så fort hon kom in i det så gick det bra.
/Jen

Hej då Emma

Då har Emma tagit sina två ponnysar och flyttat till Romelanda helt utan förvarning utan lasta typ in hästarna och stack. Ja det  var ju bara en tids fråga innan de skulle hända men nu har det hänt.
/Jen

Sjuk igen

Var i skolan måndag och tisdag men börja känna mig dålig i skolan på tisdag så nu har jag lyckas bli sjuk igen. Så idag så är jag hemma igen.

Grållan fick vila i måndags för jag var i skolan hela dagen7-21 kan bara hem en snabbis för att mocka innan jag fick åka igen.
Igår så var jag så trött att jag bara sov men då red marie som har Atlas på henne en lite stund. Jätte roligt att någon annan red henne fast tydligen blev hon lika stressad som hon var i början så det är jobbigt att höra. jag skulle jätte gärna vilja ha hjälp av någon på måndagar men hur ska jag våga det när hon blir stressad fast jag märker att hon mår bäst av att gå lite varje dag.

Idag så kommer veterinären och ska ge vaccination till Grållan och vet inte riktigt vad jag ska göra med henne.
Vet inte hur denna veckan blir alls om jag är dålig imon så ska jag gå till vårdcentralen. Men denna veckan blir det ingen lektion för känner mig inte tillräckligt bara för det.
/Jen

Underbara häst

Kom hem från stallet för en stund sedan har varit och tagit in hästarna och sedan ridit Grållan.

Grållan var jätte fin i början. Började rid passet med övergångar och att rida innan för spåret och gick sedan över till att blandar skänkelvikning, öpnna och rida rakt fram. Det är inte det lättaste med min orm till häst. Galoppen kändes bra hon blev ibland lite snabb men när jag red på fyrkantspåret så blev hon helt underbar.

Red även igenom LC:1 programet bara för att kolla av lite vad vi är någonstans och om det kommer vara möjligt att rida det snart. Hela början är ganska bra. På volterna så spårade hon inte helt 100 och galoppen så var volterna lite jobbiga då hon försökte bestämma. Men galoppen som var på spåret var jätte bra. Traven i mellan galopperna var lite springig. Men trodde inte det ens var möjligt att komma igenom programmet så jag är jätte glad

Men det som lilla Grållan gjorde bäst var att hon lossna. Hon var rund och fin och lätt att ställa och hade perfekt mycket i handen. När det inte blev som det brukar vara efter en stund så började jag fundera på om hon hade lyckas lägga tungan över bettet men det hade om inte utan hon hade bara gett sig och valt att visa mig hur hon ska kännas.
/Jen

Lördag

Igår så longera jag Grållan en snabbis. Hon var både lugn och lyssnade på mig. Det var en gång som hon började busa lite men annars så var hon jätte fin avslappnad och snäll. Hon blir bättre för varje gång. Jag försöker att träna många igång och avsaktningar med hästarna för då får de tänka lite och det hjälper till så musklar sig. Fick det tipset oss veterinären när vi var där med Opaal. Så tränar mycket på det och känner då att jag får henne mer med mig för jag kan nu både minska tempot lite och öka det när jag vill.

Sedan på kvällen så bar det av till Göteborg med en massa vänner där vi firade Emma som fyllde år. Hade en jätte trevlig kväll med många skratt och roliga saker
/Jen

Mörkbrun?

Har kollat lite Grållans pass och där står det att hon är mörkbrun med lite stickehår och har både stjärn och en vit bak kota. Ser min häst mörkbrun ut??
Troligen så föddes hon mörkbrun. har kollar lite på henne och mycket riktigt så finns det en antydan till en vit kota.  Passet gjorde ca två månader efter hon föddes så där finns vell förklaringen. Men lite roligt;)
/Jen

Galopp

Var ute och red nu i kväll och bara tiden sprang iväg. Grållan gick super det som hon bråkade igår bråkade hon lite med idag. Men lyckades få några bra galopp fattningar både från skritt och trav. Men lyckan va total när jag kände att hon vänta på mig istället för att vandra iväg som hon brukar göra.  Blev ganska mycket på att hon skulle gå rakt både på spåret och volt.  Men gjorde några öppnor. Vänster är så mycket enklare än höger just nu. Men för bara några veckor sedan så var det helt tvärtom.
/Jen

Då var det dags för skolan

Har varit sjuk hela veckan men ska idag ta mig till skolan. Så vi får se vad som händer där. För jag vet ingenting.

Lektionen igår gick bra. Blev vell ingen jätte hård ridning utan liter mer teknik ridning. Men hon har ju haft lite vila i några dagar men hon var en då inte pigg utan mer tjurig. Fick tex för sig att vända in baken i höger varvet. Men till slut så fick jag ordning på det. Ska bli intressant hur hon är idag.
/Jen

förkyld

Orkar inte mera. Hostar och snyter mig hela tiden jag vill vara frisk. Grållan får vila idag för jag orkar inte att rida. Får hoppas att det går att rida imon
Ska vell bädda ner mig framför tv och försöka glömma bort att allt
/Jen

Några dagar

Livet har varit lite seg just nu. Har lyckas att bli super förkyld så just nu orkar jag inte med något. sitter i soffan och hostar hela tiden eller sitter fram för datorn och hostar orkar inte med det mer.

Söndag:
ridningen gick jätte bra blev vell lite springit men överlag är hon toppen just nu
Måndag:
Blev massage idag så var i stallet på eftermiddagen. Hon kändes bättre vilket är skoj. Ska få en ny massage tid om 5 veckor igen.
/Jen

Veckan

Ridningen ser ut så här

Grållan
Måndag:Vila ev gå i 30 min om mamma orkar
Tisdag: Dressyr
onsdag: Dressyr
Torsdag: Dressyr lektion
Fredag: Dressyr
Lördag: Dressyr eller promenad
Söndag: Dressyr eller promenad

tänkte att jag ska försöka gå ut i skogen någon dag till helgen. Men är lite jobbigt för jag går i skolan till 8 på kvällen på måndagar så jag kan inte rida men allt löser sig. Måste se till att denna duma isen är borta innan det ens går att ta ut henne.

fredag och lördag

I fredags så red jag dressyr. Grållan gick bra tränade på övergångar mellan skritt och trav. Sedan när jag galoppera så kändes hon jätte fin. Men efter ett tag så kände jag mig illamående så då slutade jag. Lite tråkigt när hästen känns bra så mår jag inte bra. Kom hem och spydde inte så himla roligt. Hade sedan en jätte hemsk dröm så blev inte mycket söm den natten.

På lördagen så fick Grållan vila vi tog in hästarna och åkte sedan hem. Så blev inte mycket gjort den dagen

Idag så blir det nya tag då jag mår bättre så ska ut till stallet och rida sedan på eftermiddagen.
/Jen