Göteborg horse show

Har tillbringat hela dagen i göteborg och gå och se på mässan och hoppningen och dressyren. Blev en hel del shopping och har ganska onte i fötterna nu. Men laddar inför imon då det bär av en sista gång till Göteborg för mer shopping och mer att se på. Ska snart krypa ner i min sköna säng och nanna.

Träning

Igår så börja jag dagen och åka till ida och kolla på hennes söta små valpar. De har blivit grymt stora sen ja såg de sist. Efter det vi hade varit där så bar det iväg till Göteborg horse show. Där det kollades noga på mässan och se vad som ska köpa idag:)

Träningen på kvällen började som alla andra ridpass denna veckan skit men efter bara några små saker som vi rätta till så gick hon super.  Hon var lätt i handen och frame och tar alla halvhalter. Galoppen var super fin. Det roligaste var nog att det fick långsamare i vänster galoppen än höger och det har alltid varit tvärtom. Var grymt nöjd med min häst. Alla mål känns inte så långt borta vissa dagar.

Livet är inte rättvist!!
/Jen


onsdag

Var i skolan på förmiddan och åkte sedan direkt ut till stallet och mockade och red Grållan. Ridningen gick faktisk bra och hon var inte lika pigg idag. Galoppen var lugn och ganska ihop och ja kunde rida alla möjliga vägar. Testade några diagnoler och då byter hon när man kommer mot väggen. haha så nu har ja testa några byten med henne fast på hennes vilkor. Byterna var rena men mer åt ett hopp byte. Tog in hästarna och åkte hem.
/Jen


Veckan

Grållan denna vecka ser ut

Måndag:vila
Tisdag:Dressyr
Onsdag: Dressyr
Torsdag:Dressyr träning
Fredag: Marie ska rida
Lördag:Vila om ja hinner ska ja försöka gå lite med henne eller longera
Söndag:Dressyr eller longera beror lite på när ja kommer hem
/Jen

Pigg häst

Grållan har varit jätte pigg de senaste dagarna och självklart så åker ja häst när hon är det. Hon springer. upp med huvudet mina händer åker runt och hon bara blir längre och längre och lägger sig mer och mer på bettet för varje steg hon tar. Ridningen känns ganska hopplös när man hamnar där. Men idag så var det annat tog tag i mig själv och börja rida och gissa vad  som händer då? Jo jag får en lugn häst som är fin i munnen och bär sig själv någulunda och får ett helt annorlunda steg och så. Så sluet gick jätte bra. Hade hela känslan som fanns där i torsdags och endå var det massa som hände runt omkrig henne. Är så roligt när man känner hur hon förändaras under ridpasset. Är grymt taggad för att rida imon  och se hur hon är.
/Jen

sista dagen på lovet

Idag så var det sista dagen på lovet. Har pluggat och sovit bort hela förmiddan och var istallet nu på kvällen. Ridningen gick så där inte samma känsla som i torsdags men stuntals så blev det bra. Grållan vill springa fort och det var till slut så man fick rida. Man rider på och efter ett tag så slutar hon och man kan börja jobba med henne. Så de sista minuterna blev jätte bra.

Nu ikväll så har mormor och morfar varit här och sagt hej. Så snart väntar sägen med min nya kudde.
/Jen

stressad dag

Imorse så var jag sista gången på krs. Kände att det var dags att ta tag i uppsattsen plus så kommer ja inte hinna med nu de närmaste veckorna. Red sedan Grållan. Det gick hyfsat var lite spänd och ville lägga sig i handen. Efter det så kom Jenny,Erik och Tor hit. Sedan så hamna jag i duschen och sen framför datan. Ska snart börja göra mig i ordning för ikväll då det blir fest hos Emma och Pauline.
/Jen

Överaskning

Mamma ringde nyss och berätta att jag har fått biljetter till torsdag på förmiddan. SÅ nu ska ja få gå alla dagar utan söndag.


/Jen

Promenad

Tänkte gå en lite promenad idag med Grållan men kom inte så himla långt förren vi fick vända och sedan så bröt helvetet loss för Grållan. Hände så mycket och så många ljud helt plötsligt så hon gick i taket. Steppa och lät som bara den. Sluta med att vi gick hem och fick henne att lugnar ner sig innan vi börja gå förbi stället tills hon var lugn. Så gick vell förbi hundarna 100 gånger innan hon var avslappnad. Bestämde mig sedan att gå lite åt andra hållet och då var hon lugn.

Träning

Igår så red jag första gången sedan ja blev sjuk. Red lektion för Anki. Kände att det var lika bra att ha med någon om det skulle uppstå några problem. Men Det gick sjukt bra. Fanns hur mycket som helst att rida på. Det var bara att sitta och rida så fanns allt där. Red även igenom Lc:1 och Ankis komentar var det gick ju bättre än väntat. Finns jätte mycket att göra för att det ska se bra ut men fick beröm för mina fina bågar med avbrott. Men skritten är en annan historia så fort man ger henne helt långa tyglar så åker huvudet upp och det blir en stressad skritt. Men Ska träna på det så ska de allt fungera inom en snar framtid.

snart Göteborg horseshow

Nu är det snart dags för Göteborg horse show ca 1 vecka kvar

Jag ska gå med Mamma på förmiddan på fredag och eftermiddan med Jessica. Lördagen ska jag gå hel dag med johanna och så ska våra mammor möta upp oss på kvällen så ska vi kolla på dressyren ihop.


/Jen

Tisdag

Igår så va ja med en kompis hela dagen. På vägen hem så stanna ja till i stallet och fixade hästarna. Pratade lite med Sylvia och som det ser ut nu så ska ja åka på tävling nästa helg som hästskötare för Syliva. Grållan fick vilo dag för ja känner mig inte helt 100 än.

Ida så ska Marie träna med Grållan  medan ja ska sitta och kolla på. Men ja ska även få den roliga delen allt stall jobb. Vill bli frisk nu så ja får rida.
/Jen

Grållan

Fick  ett  ett samtal från syliva som berätta hur det hade gått idag. Syliva sa att det var bland de roligaste hon har ridit och allt hon trodde inte fungera gjorde det. Det gick att rida skänkelvikning,öppna,sluta och på volt och hon spårade. Skoj att höra av någon att det är en fin häst man har och att de vill rida mer på den.  haha så om ja blir sjuk eller vill åka bort så ta hon gärna min häst.

En annan rolig sak är att vi hade massören ut. Hon har försökt att ta bort späningar i ryggen på henne från den stunden hon landade på stallbacken. Sa idag att hästen är helt okej. Ryggen var tydligen jätte fin. Så nu behöver ja nog inte ha massören så ofta.

Toppen över i:et är nog att ja är typ frisk nu. Så imon ska ja få se min underbara häst som ja inte har fått se på 6 dagar.
/Jen

Göteborg horse show

På min inköps lista  står ett nytt träns. Vill ha ett svart lackat träns och även ett nytt pannband. ar tänkt att de ska bli något av dessa. Vill antingen ha det rosa eller det lila. Men tror att Grållan kommer bli snyggast i det lila. Men ska leta efter dessa på mässan och se hur det ser ut.




Ny Eskadron

Här kommer nya Eskadron för sommaren
/Jen