Flytta

Idag så ska jag flytta ut till stallet. har under ett par dagar flyttat en massa saker och idag så åker de sista ut så nu kommer jag bo där från och med idag. Känns lite konstigt när man ser sakerna i hallen och att ens rum är tomt. Men men nu ska jag bli vuxen., 
Idag är det stallmöte och Syliva komer och rider på Grållan så det är det som händer idag. 
/Jen

Färg glatt

Var och köpte denna söta knall röda grimman i sommras då Grållan lyckades tappa en av sina och så kände jag att denna kommer man hitta om hon skulle tappa den
/Jen

Nya stigläder

Mitt nya köp till dressyr sadlen
men vet inte om man får tävla med dessa så får se om jag sätter de på den andra sadlen i stället
/Jen

Stallet

idag så har jag jobbat hela dagen och kan säga att jag älskar mitt jobb nu när jag börja komma in i det hela. Älskar att mocka och sådant och imon så ska jag flytta in i huset. Så det känns super. 
Har inte hunnit rida än men ska snart ut om en stund. 
/Jen

Tävling

Ja då var jag i stallet kvart i sju imorse och åkte från stallet nervös men glad. Första starten gick sådär blev en massa små tjafs och så men fick 54% så de känndes inte alls bra. Red i åska och regn och tyglarna bara gled och jag var spänd så det var att ta emot fast det gjorde ont när hon har gått så bra de senaste. 
Nästa klass så fick jag lite hjälp av Anki och då släppte det en massa och hela rid känslan var helt annorlunda. Gick in på banan och allr började bra och direkt efter halten så började hon knö sig mot höger skäklen men fick ordning på det snabbt och det blev en lyckad ritt som jag fick hela 62.76% för vilket jag nästan blev placerad på de sista ryttarna petade ut mig.
Sedan när vi skulle hem så sitter bilen fast så det blev att lasta ut hästen och de fick dra loss bilen för den satt helt fast och transporten satt fast i bilen så det tog ett tag under denna tiden så fick jaf upptäcka hur rädd grållan är för paraply.
Men efter ett tag så bar det hem och då klantade jag mig något fruktans värt i ur lassningen då jag gkömde att knäppa loss allt och när grållan vill ut så vill hon ut och då drar hon tills de gav efter så fick en löss häst på gårds planen och en söndrig grimma. Så fick lasta på och sedan av igen och då gick det jätte bra. 'Men vad kårkade saker man kan göra när man är trött. har hur dåligt samvete för detta och kommer vara arg på mig ett bra tag till.
Men är nöjd med dagens insats men önskar att alla problem inte gade inträffat och nu ska jag gå och sova
/Jen

sandit värre

Ja då har det gått några dagar sedna jag skrev här med Grållan har gått lit lättare dressyr och varit jätte fin. Igår så var hon helt underbar och idag så red vi ute i padocken och det gick jätte bra. Var så orolig att hon skulle titta och stanna men hon gick på som vanligt. Så känner mig laddad för träningen imon. Kan medela att alla min saker som bensydd, stövlar m.m blev helt sandiga så har fått tvätta allt så nu är allt oxå rent tills imon:)
/Jen

Veckan

Så här kommer veckan att se ut för Grållan
Måndag: Dressyr 
Tisdag: Lättare dressyr pass
Onsdag: Dressyr
Torsdag: Dressyr träning
Fredag: Dressyr pass med fokus på att få igenom allt
Lördag: Tävling
Söndag: Lättare dressyr pass med en massa skritt.
/Jen

en rosa, lila dröm

Här kommer bilder som jag tog när jag var i skåne.
tyvärr blev sista bilden suddig men det fanns allt från bostar till plockar som var i rosa och lila
/Jen

Helt borta

Hur kan man vara så korkad tog för givet att tävlingen var på söndag men den visade vara på lördag. Hade tänkt att pappa skulle åka med men har har inte ens landat i Sverige så det betyder att jag och mamma får åka själv. hur ska detta gå.
/Jen

Tävling

Nu är det exakt en vecka kvar tills det är tävlings dags:) Denna gången blir det Lc:1 och Lb:1 
/Jen

Shoppning

Efter ha skurat stallet i 3 timmar så åka ja och mamma till hästbutiken i lerum där ja in handlande en massage apparat till hästen som jag kan använda oxå.
Testade när jag kom hem och den är hur skön som helst så ska testa den på Grållan imon för gillar hon inte den så kommer den användas flytigt av mig endå så det känns inte som pengar i sjön. 
/Jen

Tvättning av stall

Idag så ska vi tvätta stallet så tömde min box igår och ska ut nu och sätta på flugtäcket och sedan ska jag börja tvätta för kl 2 ska vi vara i lerum och kolla i en hästaffär. 
Får se hur det blir med hästen idag för vill så gärna träffa en kompis innna hon flyttar men Grållan måste gå så får kommma på någon lösning på problemet. 
/Jen

LA:1

Idag så var det sista dagen på kursen och vi skulle ria program. Grållan var så lätt i munnen idag så red hela första passet utan att behöva ha henne inspänd. Hon var så fin. När jag skulle börja med mitt program så öppnade sig himmlen och det började ösa ner de kom in en häst och jag spände mig så hela programet gick inte alls bra. Hon var spänd och jag var spänd så blev en massa tråkiga att hon slår sig fri. men spände in  henne i sluet och då var hon hur fin som helst så är så grymt nöjd med dagen.
Något roligt att se var att jag tänker att jag har så korta tyglar och egentilgen så är de eb halv meter för långa så måste ändra på det. För de ser inte klokt ut när jag rider med så långa tyglar.
/Jen

Dag 1 på kurs

Idag så red jag jag första passet på kursen och det gick helt okej. Övade en massa saker och öppnorna har verkligen blivit så mycket bättre. Nu tvärar hon ordenkligt. Takten och framåt bjudningen var inte där helt idag men hoppas att den kommer imon. Testade och släppa på tyglen idag men efter 1 varv så började hon lägga sig på och dra så fick spänna på den igen. Anki trodde att de var för tidigt att ta av den men hon tyckte endå att vi skulle testa så nu är det gjort. Så känner mig inte så himmla sugen på att tävla när man vet hur bra hon kan gå men att de inte vill fungera. Men nu får det gå eller jag bestämmer att nu ska det gå. 
/Jen

Varmt

Ridningn idag gick så bra. Takten är så bra i högervarvet. Man kan känna allt i varje steg och hur mycket hon vilar på steget och hur mycket hon tar i. I vänster så är hon inte lika jämn och stark men de kommer säkert där. Red utan tidermantyglen i slutet och i slutet så fick jag henne fin i skritten men de tar så lång tid. Men känner mig laddad till kursen nu i nästa vecka.
/Jen