Lektion

Igår så red jag oxå lektion. vet inte riktigt hur denna lektionen var. Hon var pigg och ville inte lyssna. Fick göra en massa olika saker för att få henne uppmärksam på mig och i slutet gick det. Då var både jag och Grållan slut.

REd även Atlas igår och var ute och bua i skogen med Leo och Ulrika. Vi travade och galoppera på ängar. Atlas var så besluten att Leo aldrig skulle få komma för långt fram så han tog i hela han. Haha han är så go den gamle.
/Jen

Lektion + Teori

Idag så hade jag lektion och teori där vi gick igenom filmen som mamma filma. Grållan kändes lika jobbig som igår men var inte alls lika fin i början. Men jag fick öva på en massa övergångar från skritt och halt och trav till skritt. Hon gjorde som hon brukade men så gjorde jag som Anki sa och red ihop henne istället för att dra så blev hon jätte fin. Vet att man inte ska dra men det är så svårt nä man känner att hästen vara ökar hela tiden.

Galoppen var helt underbar. så fort jag slutar att ta med handen och börjar rida med magen hela tiden så slutar hon att dyka. Så jag fick känna för första gången hur hon kan galoppera.

Blev oxå att träna på och rida på 10 meters volt. Att hon ska släppa och börja spåra. Vilket var svårt i vänster men ännu värre i höger. Men till slut gick det hyfsat. Kollade sedan på filmen och såg vag jag gjorde fel och Anki sa och visa saker vilket gjorde allt lite lättare att förstå.

Blev oxå lite biolight på henne nu ikväll. Träffa även lite folk i stallet och prata med dom. Så imon ska jag rida och busa med Atlas i skogen på förmiddagen när Grållan får vara ute. så blir lektion på eftermiddagen för henne.
/Jen

Bilder från söndag

Här kommer bilderna från i söndags när vi var ut och gick och när hon fick gå i hagen bakom stallet.
Min söta lilla häst
/Jen

Tisdag

Idag gick det super bra i början. Red lite mer med skänkeln än jag brukar göra och fick en super fin trav. Problemen började först när jag skulle galoppera. Då hon började dra iväg, men fick till slut ordning på det. Så imon blir det lektion som jag laddar för och se vad Anki säger om min lilla söta häst. Som har hittat på ett helt nytt bus på två veckor. Nu blir det snart sängen.
/Jen

Shopping

Idag så har det varit iväg till my one för att lämna tillbaka ett av betten som inte passade. Blev ett nytt pannband,vita eskadron lindor och svarta eskadron paddar att ha under lindorna när jag rider. Blev även en tur till tre hästar där jag köpte ett par nya ridvantar som var fodrade.
Har viljat  ha dessa lindor jätte länge nu var på väg att köpa de igår på tre hästar men vågade inte men hitta de på my one på rea så tänkte att nu är det ödet. Så är jätte nöjd med dessa.
Ska för fösta året testa handskar som är fodrade.
/Jen

Måndag

Nu packar jag ihop. Orkar inte med denna kylan 20 minus. Tycker nu att det är för kallt att rida. Gjorde ett försök att rida Grållan och det gick vell hyfsat. lite fort då och då. Blev inte så mycket med ridningen på atlas för satt bara och förs. MEn gjorde lite galopp och lite trav som skulle vara framåt och det kan man lugnt säga att den var. Så fort har han nog aldrig gått. Men har inte hänt så mycket idag. Har varit på tre hästar och handlat lite coh så har jag varit hos Jenny och lekt med hennes barn en stund idag.

Finns det ingen på denna jord som kan trolla bort all snö så man kan få vår. Är så trött på kylan nu.
/Jen

Veckan

Grållans vecka ser ut

Måndag: Dressyr
Tisdag: Dressyr
Onsdag: Dressyr lektion
Torsdag: Dressyr lektion med filmning och teori Min julklapp från mamma
Fredag: skrittdag ev en promenad i skogen
Lördag: Dressyr
Söndag: Dressyr ev med lite bommar.

nytt bett=?

Idag så testade jag det nya bettet. De ska vara lite tjockare än det andra och även en storlek större än det gamla. Men vet inte riktigt om det var bra eller dåligt. Hon kändes stundtals bättre och stundtals värre än vanligt. Men kan ju beror på att hon har haft lite vinter vila.  Så jag hade en en pigg häst.  slutade med att jag longerar henne i 20 minuter för att hon skulle springa av sig lite. Hon blev jätte fin på lina men gjorde några försök att busa lite. Kände att jag inte fick ut så mycket av ridningen idag utan det blev mer ett ridpass att lugna ner henne.

Jag hade även haft en tomte i skåpet. Det är inte varje dag man hittar presenter i skåpet. Så tack så mycket Marie och Atlas 

Imon så blir det att vara barnvakt och klippa mig och ridning av Grållan och Atlas.
/Jen

Lindor

Jag har nu bestämt mig att jag ska för nya min hästs garderob med ett par nya lindor. Vill ha ett par Eskadron lindor för det är de som jag tycker är bland de bästa.  Lagom långa och breda, skön fleece och de sitter bra. Men vet inte riktigt vilken färg jag vill ha men kanske ett par svarta eller bruna eller någon annan färg. .

Julklappar

Det jag fick i Julklappar var
* En kurs för Anki med teori
* Pengar till göteborg horse show
* Pengar
* En jätte kopp som var fylld med te och honung
* Två filmer, bok och godis
Jag har även fått av mamma att gå hela lördagen på göteborg horse show med Johanna, Annika och mamma. Så ska Jag och Johanna gå själva på förmiddagen och sedan med våra mamma på eftermiddagen.
Sedan så har jag fått att gå på förmiddagen på fredag med mamma och kolla på dressyr och sedan shoppa på eftermiddagen.
Så min mamma har varit jätte snäll i år med julklappar till mig.
/Jen

Promenad

18 minus stod det på termometern så kände att det de inte var så lockande att sitta upp och rida lite försiktigt utan bestämde mig att gå en promenad i skogen. Så  det blev en skogs promenad med Grållan. Kände att hon oxå skulle få lite möjlighet att sträcka på sin ben så släppte henne en stund i hagen bakom ridhuset. Gissa att hon blev lycklig sprang och busa runt. Duktig som hon var så sprang hon in i trådarna. De försvann nog in i bakgrunden så hon såg nog dom inte. Men ingen skada sked utan får sätta på något på snörena tills nästa gång.  Lekte lite med henne. Det tyckte hon var skoj. Hon följer mig när jag gå och när jag springer.  M-l var med mig så hon filmade och tog lite kort tänkte lägga upp det sen.

M-l hjälpte även mig att släppa ut hästarna och mocka till Grållan, Atlas och Ravelina medan jag sopa, tömde och fyllde vatten hinkar m.m till hästarna. Sedan så bar det hem och har varit hos farmor och farfar och firat Jul med dom.
/Jen

God jul.

Har nu inte bloggar på några dagar för jag har inte orkat. Gållan har fått jul lov hon oxå för kände att alla ska få ha lite lov men imon ska jag börja rida igen. Gund vad skönt de ska bli.
Har ridit på Krs i några dag för rid uppvisningen för idag. Tänkte göra ett inlägg om det någon dag.
NU ska jag till mormor och fira jul med släkten.
/Jen

Tisdag

Slutade skolan idag:D Åkte iväg med Hanna till Stenungsund och shoppa lite. Blev julklappar till alla. Sedan så kom Jenny, Erik och Tor hit. lekte lite med med och sedan blev det stallet. Grållan gick super. I början så gick hon bra mitten super och slutet bra men det blev lite för mycket av de goda. Blev ganska mycket med att få henne släppa efter så man kan ställa henne ordentligt i båda varven.
/Jen

Veckan

Grållans Vecka
MÅNDAG: 30 min skritt
TISDAG: Dressyr 
ONSDAG: Dressyr
TORSDAG: Dressyr
FREDAG: mys med häst. 
LÖRDAG: Dressyr
SÖNDAG: Dressyr
Har även Atlas måndag och Ravelina fredag och lördag. Så det är fullt upp denna veckan

Dit och hem

Började dagen med att stiga upp till skolan och vänta på bussen i 20 minuter sedan så åkta jag enda till skolan där jag hoppa av och gå upp till skolan. Vände sedan och gick ner till bussen hem. var i skolan 5 minuter allt som allt. Jobbigt att de ställer in skolan utan att säga något.

Var i stallet nu på kvällen. mockade åt hästarna och red Grållan. Blev inte någon jätte bra ridning men skritta ca 30 min och trava lite. Har så svårt att koncentrera mig när folk är inne i ridhuset. inte gjorde den som var där inne det lättare när hennes häst sparkade typ hela tiden. Så när jag kände att Grållan slappnade av så satt jag av och gick upp.

Har nu gjort lite ischoklad till företaget och snart blir det sängen.
/Jen