Galopp och stenar

Blev en tur i skogen med Ann idag. Grållan uppförde sig super bra men höll på att dö när vi skulle rida i mellan två stenar. Men efter en liten övertaling så gick det. Men travade en massa sidvärts och minska och öka tempot. Galopperade oxå och Grållan blev helt överlycklig och ver inte sen att hänga på när lexus ökade lite. Men Hon var jätte fin.
/Jen

Hoppning

Ja då be finner jag mig på en hoppträning. Känner mig så ensam att jag nästan bönade och bad att få följa med och kolla på när johanna hoppar. Blir lite skoj att kanske hitta lite insperation till sig själv. Så det är vad jag gör i kväll
/Jen

Landet!!!

Ja då har jag jobbat klart för idag och ridit. För ett X antal timmar sedna var jag klar och drog då upp till landet för att mysa med min mormor och morfar. De har grillat och lagar mat för hur många som helst fast vi bara var tre personer som åt. 
Jobbet gick bra idag mockade och släppte ut hästar och passade Donne i ca 1 timme. Fick rida på dagen idag så Grållan fick komma ut så det var jätte gött att få det överstökat.
Ridningen gick jätte bra. Hon var lite som hon brukar men efter ett litet tag så blev hon hur fin som hest och man kunde börja fin putsa på små saker och få henne mer eftergiven. Finns hur mycket som helst att jobba på och längtar jätte mycket till kursen och tävlingarna som blir i höst.
annars så är livet ganska gött idag och imon blir det en lung och skön dag med promenad och ev torp, Grållan och johanna vid halv 5.
/Jen

regn och åter regn

Jag vet att jag inte är så för tjust i värmen men nu får det vara nog. Hagarna blir förstörda och min skor rycker. Vilket gör att jag inte vill rida på henne. Ge mig lite sol snälla så min skor sitter kvar. 
Idag så blir det att bosta Grållan och mysa med henne och sedan ska jag till johanna och hjälpa henne med Rollo så det händer inte specielt mycket hos mig idag.
Men är så sjukt sugen på att rida men det får vi vänta med tills imon då skon kommer på.
/Jen

Ullared

Åkte till Ullared för ett tag sedan och detta var de som fick följa med hem i häst väg
/Jen

Hoppsadel

Idag så red jag i hoppsadel för att variera mig lite. Det kändes helt okej men tog det lite lungt idag för Grållis har tappat en sko. Men körde lite trav och galopp. Traven var jätte fin de lilla jag kände men galoppen var lite jobbigare. Fick vänta ut henne en lång stund idag innan hon började samarbeta med mig. Men fick loss henne i höger tillslut så imon är det nog bättre får jag hoppas. Ridningen känns lite delade meningar på just nu. Ena dagen går det bra och andra inte alls men är i en sådan period nu skulle jag gissa på så om typ två månader så är det något nytt.
/Jen

Inte mycket kvar!!

Grållan har tunnat ut något fruktansvärt. Man ser nästan  revbenen behövs inte många kilon som ska åka av innnan de syns. Både rygg och rumpa har blivit mer kantiga. Hon ser inte jätte smal ut men mer som en hopphäst än en dressyr häst. Inte hjälper det att Anki säger oj vi måste mata med allt vi har för det ser inte bra ut. Vilket gör att jag blir västa hönsmamman och  kollar och kollar tills jag blir knäpp och börjar gråta för jag känner mig som ett monster.  Fattar inte alls hur de kunde gå så här fort, på typ 2 veckor så har hon minska till detta. 
Men nu ska hon matas så hon blir rund och go och sätter en massa mer muskler.
/Jen

Dressyr

Igår fick Grållan vila-. Jobbade bara och åkte sedna hem och somnade i soffan. Så den dagen blev det inte alls mycket gjort men så får det bli ibland. 
Idag blir det lite dressyr och bara mys och om man har tur blir det skogen någon dag snart.
/Jen

Tävling på G

Har nu anmält mig till en tävling blir lc:1 och Lb:1. Så om va en månad så ska jag starta igen. Är så grymt taggad så det är helt sjukt. Det som är bra med denna är att Anna ska vara med och då kommer Anki vara med så då kanske man kan få lite tips på framridningen. Jag hoppas att jag får det. Annars så får jag vell fjäska lite för Anna så hon hjälper mig om inte Anki gör det.
/Jen

Ge aldrig upp

Började dagen med att jobba från 8 till 11 sedan hem och fixa en snabb luch och så tillbaka och ha träning. Den gick super. Fick träna mycket på att göra 10 meters volter för att ta med ytter sidan och att jag ska använda ytter hjälperna mer. I Vänster gick det grymt bra men i höger var det mycket svårare. Men efter en lång stund kändes som evgheter så började hon släppa. Finns sjukt mycket att jobba på i höger men de kommer. Tack vara Anki så kom jag ett steg åt rätt håll. Efter träningen så bar det hem och blev en snabb dusch och sedan så fick jag handla mat. Åt lite middag och sedan så bara det till stallet igen och jobba från 7 till halv tio. Så nu sitter jag här hemma och ska snart krypa i säng.
/Jen

Huvudvärk!!

Är så sjukt trött på allt just nu. Ridningen börjar alltid bra men efter 30 minuter så skiter det sig. Vilket gör att jag nästan bryter ihop varje dag. Inte alls skoj så idag så ska ja longera henne och imon blir det träning så får vi se om det blir bättre. Annrs hag jag jobat mellan 9 till ca 1 och sedan varit med en kompis så nu ska jag ut till stallet och fixa med Grållan och jobba en liten stud sedan ska jag fira jessi:)
/Jen

Upp och ner

just nu känns allt bara bra. Ridningen har gått helt okej men det har varit mycket bråk i mellan mig och grållan. Men idag verkade det som de började lossna lite. Hon gick mer fram och slutade tränga. Gjorde inte något jätte anvanserat men volter och övergångar och lite temopväxlingar. De vanliga sakerna som man alltid rinder på ett rid pass.
Det andra som hände idag var att Anki och Håkan kom hem vilket gör att jag inte har allt ansvar längre. Jippi:) Men självklar så blir det tidigt upp imon då Donne ska Till VET. och kollas så de åker redan vi 5 så får åka dit vid 7 och mocka och plocka in hästarna och fodra 12 oh 16 målet. Sedan så är jag ledig resten av dagen.
Har oxå fått en tid att träna denna veckan vilket är behövligt då det gick åt skogen sist. Så laddar för det.
Annars så flytter allt på som vanligt.
/Jen

höga knän ska det vara

Igår gick grållan helt okej lite stel och annat men hon efter ett tag så släppte hon. Det roliga är att hon verkligen inte kan trava normalt i höger varv när man får in höger bak då blir det en jätte trav som är helt underbar men jag kan inte rida i den. Men fick tillslut igenom ställningen och var då nöjd. Är så grymt tävlings sugen så jag vet inte vad jag ska ta vägen men det är typ 2 månader innan det finns något. Men får hoppas att de månaderna går fort. 
/Jen

klar

Har gjort färdigt allt i stallet så det är bara att kasta in maten till hästarna kl 12 och sedna så kan jag åka hem och fixa med allt där. Ska bli så otroligt skönt att sova i sin egna säng som är mjuk och inte på bräder. Så det blir till att införskaffa en madrass till så jag kan sova.

Uteritten igår gick super Grållan gick först och ville hela tiden gå. klättrade lite med hästarna och så blev det lite öppnor och trav. Den gamle var ganblev ska trött idag så det väldig långsam skritt vilket Grållan blev irriterad på men i slutet så var hon lika trött som han.
Idag så blir det ridhuset för min och Grållans del troligen så hänger Atlas och jessi med in och kör ett lungt men krävnade för jessi ridpass. Som kommer få slita om Atlas är trött idag oxå.
/Jen

en massa skoj

Här kommer lite vad som har hänt: Grållan var i skogen igår och ska dit idag med så ser hennes dag ut. Min dag ser ut att jag måste fodra biolighta donne släppa hästar mocka och tillslut fodra och larma. 
Är så grymt seg 8 dagars jobb men det är bara imon kvar sedan har jag ledigt i två dagar. Det var en snabb och lite tråkig uppdatering idag  men men
/Jen